Masoesa-Alesie:
7 eetlepels olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin
lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water
weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5
eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), groentemix, pimentkorrels,
laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten
roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan
toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag
vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Baka Machrie:
Kip Masala (marinade) aan de tilapia filet toevoegen tot het
ondergedompeld is en 1 uur laten marineren; bak het daarna in de olie aan
weerszijden gedurende 5 minuten.
Serveertip: Serveren met o.a. Baka Machrie, Zuurgoed en Gebakken Banaan.
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen en varieer de tilapia filet eens met filet van andere vis o.a. kabbeljauw, red snapper, rode baars.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |